2009. április 13., hétfő

Shikabane Hime: Aka





A halálból néha olyan holttest születik, melynek erős akarata megmarad a halál után is, ez az akarat pedig továbbra is mozgatja a halott testet, ezt nevezzük Shikabanének. Mivel a Shikabane maga a halál, így halált és pusztítást hoz mindenre, ami élő. Vannak azonban olyan Shikabanék, melyeket azért keltettek életre, hogy ezen lények ellen harcoljanak, hisz egy halhatatlan lényt csak egy másik halhatatlan lény képes megölni. Ezek az élőholtak a Shikabane Himék, akik megkeresik és könyörtelenül kivégzik azon társaikat, akik maguktól keltek új életre.

Az élőholtak elleni harcnak nem csak hagyományai, de komoly rendszere is kialakult a modernkori Japánban. A szentélyek és azok papjai mind egy nagy szervezet tagjai, ők figyelik az élőholtak felbukkanását és végeznek is a kártékony lényekkel. A történet főszereplője Kagami Ouri, aki egy árvaházban él, mely az egyik szentélyhez tartozik. A szentély főpapja, Tagami Keisei pedig pont a körzet Őrszeme, az ő feladata a területére tévedt Shikabanék elpusztítása. Ebben segítségére van az általa feltámasztott lány, Makina, akit gimnazistaként ért a halál, és aki most Keisei végrehajtója, vagyis Shikabane Hime.

Keisei titkos életéről persze az árvaház lakói és dolgozói mit sem tudnak. Egy este azonban Ouri egy macska után eredve rátalál a sebesült Makinára, akit megdöbbenésére a később érkező Keisei ismét feltámaszt, miután a lány súlyos sérülései miatt majdnem eltávozik. Ouri nem árulja el, hogy kifigyelte nevelőapját, viszont elhatározza, hogy mivel elég idős már, saját lakásba költözik.

Az élőholtak ügyei azonban továbbra is kísértik, lépten-nyomon beléjük és az őket pusztító Makinába ütközik. A fiú különös vonzalmat kezd érezni a halott lány irányt, valamint az egész eseménysort elindító macska (mely képes beszélni a fiúhoz) is folyton a nyomában jár, Ouri így egyre jobban belekeveredik a túlvilág ügyeibe.


A Shikabane Hime eredetileg manga formájában jelent meg 2005 áprilisa és 2008 szeptembere között a Monthly Shōnen Gangan című újságban, melyet Akahito Yoshiichi írt és rajzolt. Már a manga befejezését megelőzően, 2008 júliusában bejelentették, hogy elkészítik a népszerű manga anime adaptációját is. Így a 2008-as év őszi szezonjában a Gainax jóvoltából már animében is láthatjuk az élőholtakat aprító hölgyeményt.


Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése