2009. április 17., péntek

Love Hina




Urashima Keitaro helyzete egyáltalán nem irigylésreméltó. Immár másodszor hasalt el az egyetemi felvételin, a szülei megelégelték az otthoni semmittevését, ezért "száműzik a családi házból" (de legalábbis dolgozni küldik), és ha mindez nem lenne elég, még a lányokkal való kapcsolata sem túl fényes. Gyermekkori - és eddigi egyetlen - szerelmének sem a nevére, sem az arcára nem emlékszik, csak arra, hogy közös fogadalmat tettek: együtt kerülnek be a Tokyo Egyetemre. A kislány azonban évekkel ezelőtt elköltözött, Keitaro számára pedig csak az emlékek maradtak. A srác élete komplett csőd!

Látszólag! Valójában akkora szerencse éri, ami csak nagyon keveseknek adatik meg az ő korában. Miután elköltözik otthonról, nagymamájához utazik, akinek szállodája van. A szálló azonban lánykollégiumként működik, a nagyi pedig világkörüli útra ment. Némi huzavona, és rengeteg hazugság után Keitaro a kollégium gondnoka lesz, és ezzel kezdetét veszi az olykor mulatságos, máskor megható és romantikus kaland. Az öt lánnyal - és a szomszédos teaházban lakó Haruka nagynénivel - való együttélés persze nem egyszerű dolog, főleg akkor, ha az ember nem igazán tudja, hogyan törje meg a lakótársak ellenállását.

A Love Hina egy igazán kedves, és mindenki által szerethető anime. Nincsenek benne kontinenseket elpusztító csatajelenetek, (leszámítva a Keitaro arcán csattanó pofonokat), sem pedig földöntúli erővel megáldott hősök (kivétel talán Motokot, aki a kardforgatás nagymestere), de vannak valódi érzelmek: szerelem, barátság és rengeteg humor.

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése