2009. április 17., péntek

Black Jack




Ezt az 1996-os, másfél órás (92 perces) filmet egy 1993-tól 1996-ig tartó 10 részes, részenkénti 50 perces sorozat előzte meg. A film elnyerte a Mainichi díjat. Ennek sikerére kiadtak 2003-ban egy 4 részes specialt, majd egy 2004-től 2006-ig tartó 61 részes sorozatot, és ezzel párhuzamosan kijött a második film is 2005-ben. Végezetül 2006-ban kiadtak egy 17 részes sorozatot "Black jack 21" néven. Akkor hát röviden elmesélem az alaptörténetet, szereplőket:

Főszereplőnk Kuro Hazama, ismertebb nevén Dr.Black Jack. Ő egy engedély nélküli sebész, aki mesterien bánik a műtőeszközökkel, épp ezért híres és nagyon elismert orvos. Ez a fickó egy rideg, inkább magába zárkózó személyiség. Szinte a film egészén (kivéve amikor műtőruhábanvan ^^) egy fekete köpenyt visel, alatta fehér inget és vörös csokornyakkendőt. Hajának egyik fele fehér-, a másik fekete színű, és az arca egy részének színe eltér a másiktól, közte végig forradás húzódik...tehát vélemyényem szerint elég ijesztő a kinézete.^^

A történet ott kezdődik, hogy az olimpián szuper képességekkel rendelkező sportolók jelennek meg, és sorra döntik meg a világrekordokat, jóval lehagyva az előző eredményeket. Az emberek nem értik, hogyan lehetséges ez. Eközben Black Jack-nek egy kislányon, Lisa Siegel-en kell műtétet végeznie. Nem sokkal ezután egy nő kezdi el hívogatni "sebészünket", de ő nem reagál a telefonhívásokra, még csak vissza se hívja az illetőt, aki névtelenül hagyott üzenetet az üzenetrögzítőn.

Két év elteltével Lisa újra rettentően beteg lesz, ezért Black Jack meglátogatja őt. Épp hogy odaér, hozzákezdene az ellátásához, a lány meghal. Ez felettébb különös, mert a lánynak az előző műtét óta semmi baja nem volt, nagyon hirtelen jött a betegség, és Black Jack sem tudja megmagyarázni, hogy mibe halt bele Lisa. A nő megint elkezdi hívogatni, de újra semmi reagálás, azonban később találkoznak személyesen.

Black Jack-nek New York-ba kell utaznia egy műtéthez, ahol a nő a műtőteremben átveszi a szikét a mestersebésztől, és befejezi a munkát. Később a mosdóban sorra kerül a bemutatkozás, kiderül, hogy ez az a nő, aki hívogatta, és a neve Jo Carol. Ez a nő amúgy rettentően eszes, de ugyanakkor hideg is...olyan mint egy kőszikla (de ezt majd tapasztaljátok^^).

Jo Carol hogy meggyőzze a sebészünket, "elrabolja" a kislányát, Pinokot. Vagyis nem elrabolja, csak elviteti, de rendesen elkényeztetik a kislányt.^^ Magyarul gondját viselik, csak mégse lehet az apjával. Jo Carol munkahelyére érve kiderül, hogy egy Brane nevű gyárban a főnök, ahol olyan embereken végeznek kutatásokat, akik egykor "szuperlények" voltak, mind zeneművészet, mind sport terén. A kezeltek betegségét nem lehet megállapítani, mert valaki anoreksziás, valaki vérzékenységben szenved. Épp ezért kérték fel a hírhedt sebészt, hogy derítse ki a betegség okát...és kb. innentől kezdődik el a történet kibontakozása. A drámai fordulatok száma nagyon magas lesz, egyre több lesz a konfliktus.

Ezt a filmet a Black Mirror Kft. kiadta 5.1-es magyar szinkronnal, nagyon olcsó áron. Én is így néztem meg a filmet, és őszintén szólva nem nyerte el a tetszésemet se a film, se a szinkron! De erre mondják, hogy "ízlések és pofonok"!^^ Grafikáját tekintve szép és remekül jól "játszottak" a készítők az árnyékolással, fényviszonyokkal. Zenéjét tekintve sok mindent nem lehet róla elmondani, mert egy zeneszám megy az elején és végén is.

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése