2009. április 17., péntek

Blood - The Last Vampire





Saya ránézésre teljesen átlagos japán kamaszlány. Eltekintve folyton "morcos" arckifejezésétől, és külsejét meghazudtoló fizikai erejétől. Valójában azonban ő az "utolsó igazi", aki az amerikai titkosszolgálattal együttműködve igyekszik elpusztítani az elfajzottakat. Az elfajzottak olyan ragadozók, akik nem vámpírnak születnek, hanem csak később alakulnak át, ám ekkor sem a "klasszikus vámpír-külsőt" veszik fel, hanem - egy elég ronda - szörny kinézetét.

Saya engedélyt kap arra, hogy elfajzottak után kutasson az egyik amerikai támaszpont melletti Yokota Középiskolában. Feladatát nehezíti, hogy Halloween napja van, és minden gyerek szörnynek öltözik ...

A Blood nem túl hosszú, mindössze 48 perc. Hangulata - és a grafikai stílusa - meglehetősen sötétre (vagy méginkább komorra) sikerült, ami tökéletesen illik a történethez. A karakterek kidolgozottsága átlagos (ez egyáltalán nem negatív jelző), viszont a környezet ábrázolásánál használt háromdimenziós technika néhol teljesen életszerűvé varázsolta a helyszíneket.

A vámpír történetekért rajongóknak mindenképpen ajánlom, és mindenkinek, aki szereti a sötét hangulatú animeket.

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése