2009. április 17., péntek

Chaos;Head





A visszahúzódó, csak az animéknek és a számítógépnek élő Takumi egy rejtélyes sorozatgyilkosság szemtanújává válik az Interneten keresztül...vagy talán mindez egy játék része, mely csak az Ő elméjében létezik?


Takki egy átlagos diák, aki nem egy házban, hanem egy nagyobb felhőkarcoló tetején egy konténerben lakik, benne a saját elrendezett kis bútoraival, ami egy számítógépből, egy polcból, egy kanapéból, két emeletes ágyból és persze egy ruhásszekrényből áll, melyek mellett anime dvd-k, újságok és mindenféle - ami az anime, manga világában megtalálható - kiegészítő tárgyak is kiemelt helyet kaptak. Takumi-t nem nagyon érdekli a kinti világ, jobb szeret bent élni kis kuckójában és a napfény elől elbújni egy sötétebb helyre. Iskolába is csak azért jár, hogy ne hiányozzon. Hősünk inkább a rajzolt manga csajokat kedveli, mint a hús-vér vagy ahogy ő nevezi, a "3d-s világ nőstényeit".

Eközben a világban furábbnál furább halálesetek történnek. Például egy felszögezett hulla, vagy egy férfi holttestében talált magzat és hasonló dolgok. Ezt a média az úgynevezett New Gen-nek nevezi el, amiket a szemtanúk szerint mind kislányok követtek el érthetetlen okok miatt. De egy honlap szerint: "egy pusztuló világ söpredékeit pusztítjuk el és erről nektek is tudnotok kell".

Hősünket eléggé hidegen hagyja, inkább játszana tovább, egészen másnapig, mikor is hazafelé menet pont egy New-Gen esemény szemtanúja lesz... Kereszt alakú szögekkel felszúrt holttestet talál a falon, ami mellett egy átlagos kis középiskolás lány épp sejtelmes mosollyal végzi a munkáját. Takki a látottak alapján picit beparázik és kezd jobban hinni az egészben. Sőt mi több, már a rettegés is kezd eluralkodni rajta, hogy a lány (aki egyébként tudta a nevét és az arcát is látta), akit tegnap látott, megkeresi őt...

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert eddig eléggé meggyőző az anime. Már csak azért is, mert egy erős görbetükröt mutat szerény személyünknek, mint nagy otaku-nak, aki olyan eseményekben találja magát, amit maximum Sim Life játékokban láthatott.^^

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése