2009. május 4., hétfő

Onegai twins






A sorozat a Please Teacher folytatása, bár Mizuho-sensei és férje itt csak mellékszereplők.

A történet a következő. Kamishiro Maiku, a 16 éves programozó saját, önálló életet akar kezdeni a házban, ahol tudomása szerint az anyja élt korábban. Maiku ugyanis árva és intézetben nevelkedett. Programozásból tartja el magát és bérli a házat, ahol él.

A bonyodalom akkor veszi kezdetét, mikor beállít hozzá egy lány, akit korábban ő hozott a városba, miután stoppolás közben kellemetlen helyzetbe került. A lány neve Miyafuji Miina és azt állítja magáról, hogy Maiku ikertestvére. Neki is megvan ugyanaz a képe, ami Maikunak is, melyen két kisgyerek fürdik egy gumimedencében. Ráadásul mindkettejüknek kék szemük van és ugyanolyan idősek.

Miinának ennyi elég is, fogja magát és beköltözik Maiku egyik üres szobájába. Tovább bonyolódik a helyzet, mikor este újabb látogató érkezik. Maiku a zuhany alól rohan ki ajtót nyitni és útközben a magára tekert törölközővel is gondok adódnak. Az ajtóban egyébként egy másik lány, Onodera Karen fogadja, aki szintén kék szemű, és akinek szintén megvan ugyanaz a fényképe.

Adott tehát három egykorú, kékszemű fiatal, akik közül kettő testvér, a harmadik pedig idegen. De ki rokon és ki idegen? Ez az animét végig kísérő kérdés. De miért lenne ilyen egyszerű a helyzet? A két lány, Miina és Karen beleszeret Maikuba, de mivel nem tudják, rokonai-e vagy sem, titokban tartják előtte.

A sorozat végére persze minden kiderül, minden tisztázódik, mindenki boldog. De addig rengeteg nevetséges, vicces, időnként perverz vagy banális helyzet adódik.

Hangulatos anime, nagyszerűen megformált karakterekkel. Csak ajánlani tudom. Méltó folytatása a Please Teachernek.


Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése