2009. május 4., hétfő

Romeo X Juliet




Mindenki ismeri Shakespeare Romeó és Júlia című drámáját, ennek az animének a címadóját és ihletőjét. Igen, ihletőjét, mert itt többről nem beszélhetünk, a történetet szinte teljesen átalakították a neveket meghagyva.

Az anime Neo Verona-ban játszódik, fantasy környezetben, szárnyas lovakkal. A város urai a kegyetlen Montague-k, akik leszámoltak a Capuletekkel, és magukhoz ragadták a hatalmat. A régi uralkodói család életben maradt tagja, Júlia, akit Odin néven fiúként neveltek. Ennek köszönhetően kiválóan ért a kardforgatáshoz és ifjú segédjével karöltve Vörös Vihar néven küzd a Montague emberei által sanyargatott városi szegénységen.

Egy ilyen alkalommal ismerkedik meg Romeó-val, a Montague-k örökösével, és ha az első talákozás nem is lett volna mindent eldöntő, akkor a második az volt, így egy bálon végleg egymásba szeretnek. Júliának 16 évesen kell megtudnia, hogy ő egy Capulet és régi hívek ill. családtagok segítségével visszaszerezni a hatalmat a város felett, megbosszúlva szülei megöletését.

Mit fog választani, a szerelmet vagy a kötelességet? Meddig tart pályafutása Vörös Viharként? A Montague-k kegyetlen ura milyen eszközöket vet majd be ellene? Romeó szembe mer-e szegülni apjával? Illetve az animének is tragikus vége lesz-e, mint a drámának vagy találnak egy alternatív befejezést? Aki megnézi, ezekre a kérdésekre választ fog kapni.

2007-es GONZO mű, látvány terén senkinek sem lehet panasza. Az opening és ending nem egy embernek különös kedvence lett, nos, ez ízlés dolga, mert nekem nem nyerte el különösebben a tetszésemet. A karakterek rajzolása szép, de amit igazán gyönyörűen oldottak meg, azok a hátterek.

Végszónak: egy Romeó és Júliába oltott, Robin Hood-os felhanggal fűszerezett, igencsak érdekes feldolgozásról van szó, sajnos nem egyszer fordulnak benne elő klisék, de ettől még elvezhető mű.

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése