2009. május 4., hétfő

Girls Bravo 1-2 season





1 évad:




Yukinari tipikus anime főhős. A fiú ugyanis alacsony, félénk, ráadásul lány allergiája van (vörös kiütések lepik el). Gyerekkori barátja Kirie egyik nap az ő házában akar fürdeni, mert a saját fürdőszobájuk elromlott. Yukinari persze megfeledkezik a dologról, és lazán besétál a meztelen lányhoz a fürdőszobába. Kirie persze ezt nem veszi jó néven. Egy laza mozdulattal beletérdel a fiú arcába, aki a fürdőkádba zuhan.

De nem annak alján koppan, hanem egy medence közepén bukkan elő. Ott egy másik teljesen meztelen lány (Kirie-n volt törölköző) fogadja. Ő Miharu-chan, a medence pedig, ahová a fiú került, az ő „kicsi” kis fürdőkádja. Ja és eme fürdőkád a Seiren-en található, ami pedig egy másik bolygó.

Seiren csodálatos hely. A levegő tiszta, zöldellnek a fák. A Föld is látszik, lényegében betölti az eget. És ó micsoda gyönyörűség, a lakosságnak csupán 10%-a férfi. A 90%-a pedig hát nő, ráadásul mind fiatal, érzéki és mind férfire vágyik. Ez maga a férfi-mennyország. No igen, Yukinarinak más a véleménye, miután a megvadult nőszemélyek végigkergetik a városon házasság reményében.

Miharu végül visszaküldi a fiút a saját világába, és Yukinari már saját fürdőkádjában csücsül. Vele szemben a síró Kirie, aki őt siratja (egyébként szerelmes Yukinariba), mikor meglátja, nagyon megörül. Kirie öröme persze nem tart soká. Hogy miért? Ó, szerintem sejtitek ti. Miharu-chan is átjött a Földre, éppen Yukinariba kapaszkodik és persze tök meztelen. Yukinari így egy újabb verést és egy új lakótársat is elkönyvelhet.

Miharu jól érzi magát, nem akar hazamenni, elkezd beilleszkedni a földiek közé. Tudni kell róla, hogy a melleinél már csak az étvágya nagyobb. Különösen nagy érdeklődést mutat a kenyér (igen, a kenyér) és a banán iránt (el tudjátok képzelni a banánevős nagyjelenetet, amikor is a kép sarkába a cuki piros karika könyörgi oda magát).

Élnek hát boldogan, míg... be nem állít egy raklapnyi újabb csajszi. Miharu nővére ugyanis szeretné visszakapni kishúgát, és ügynököket küldet a Földre. Előkerül Yukinari hiper-szuper perverz osztálytársa, idővel egy mániákus kislány, és perverz barátunk fekete mágiát használó, majdnem olyan perverz, de épp oly gátlástalan kishúga is. Sőt, egy antennás csigafülű fóka-forma izé is. De az izé hogy jön a képbe? Nem jön ő, hanem mászik, illetve többnyire hozzák, ha épp nem menekül az éhező Miharu elől (No, ugyan már, biztos azért éhezik rá, mert kenyér formája van. Nyam-nyam).

Hát igen. Eme anime mű habár hagyományos, erősen sablonos alapra épít, építménye nem épp általános. Minden részben tud újat mondani (mutatni is, hihihi), a néző nem unatkozhat. Aranyos, néhol talán már túl perverz is (mármint persze nem nekem, csak úgy általánosságban mondom), leköt, megnevettet. A grafika is szép, habár a lánykák mellénél kicsit megszaladt az a fránya ecset, de hát kit zavarnak az ilyen apróságok ...


2 évad:



Yukishiro és a többiek visszatértek...
Kis várakozás után a folytatás, kicsit 18 éven felülibb rajzokkal és eseményekkel, kicsit elvontabb történésekkel, viszont totálisan ugyanazzal a hangulattal.

A történetet továbbfolytatva végül lehull a lepel a szent jelről, és persze az érzelmi sík sem utolsó. Mivel a történések tulajdonképpen csak az első széria továbbvitelén alapulnak, többet nagyon nem tudok róla írni, ehelyett csak kiemelném ami változott:

- A grafika sajnos az ecchi animék irányába változott, szintúgy a hülyeségek egy része is.
- Az érzelmi kötelékek megmaradtak, és már túlzottan előrelátható, hogy néha mi is fog következni.
- Még elvontabb események.

Összességében szerintem sajnos elrontották az első szériában kialakult képet. Meglepetésre nem nagyon lehet számítani, de legalább megtudjuk azt, ami az első szériából kimaradt. Jó, de lehetett volna jobb is...

Videó itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése