2009. május 4., hétfő

Kanokon





Elsősorban szeretném leszögezni, hogy a Kanokon novellaként (Katsumi Nishino által) látta meg a napvilágot, pontosabban 2005 októberében, és még folyamatban van a gyártása. Ezután következett a manga, szintén Katsumi Nishino által 2007 júniusában, mely még jelenleg is fut. És most 2008 április 05-én debütált az anime.

A történetről:
Egy fiatal első éves középiskolai diák körül forog a történetünk, aki nem más, mint Kouta Oyamada. Kouta egy gyámoltalan fiú, aki nagyapjával élt vidéken, majd a városba költözött, és a Kunpo középsuliba iratkozott be. Az új iskolájában, az első tanítási napon egy gyönyörű másodéves lány diák, Chizuru Minamoto megkéri őt, hogy találkozzanak kettesben tanítás után a zeneteremben. Amikor megérkezik Kouta, Chizuru azt mondja neki, hogy szerelmes belé és megcsókolja a fiút. Azonban Chizuru a heves csók után véletlen felfedi kilétét, mégpedig hogy ő valójában rókaisten. Attól a naptól fogva ők ketten elválaszthatatlanok lesznek, és Chizuru állandóan Kouta nyakán lóg, mindig zavarbaejtő helyzetekbe kerülnek, pl.: Chizuru Koutát a melléhez szorongatja, mindenáron le akar vele feküdni, stb... Azonban hamarosan felbukkan egy másik leányzó is, Nozomu Ezomori, aki farkasisten, ő is első éves diák Kouta sulijában, sőt, még egy osztályba is járnak. Nozomu szintén szerelmes Koutába, és ő is mindig a nyakán szeretne lógni, szintén zavarbaejtő dolgokat tesz, hogy így bosszantsa Chizurut. És így kezdetét veszi Kouta szerelméért folyó versengés.

Elsődleges szereplők:
Kouta Oyamada: A történet főszereplője. Kouta általában határozatlan, félénk személyiség. Látszólag a szülei halottak és így a nagyszüleivel él. Amikor fiatalabb volt, majdnem belefulladt a folyóba, és most ennek okáért fél az úszástól.
Chizuru Minamoto: Amikor normál alakban jelenik meg, akkor fekete a haja és kék a szeme. Azonban amikor eredeti alakjában mutatkozik, akkor a haja szőke lesz és lila a szeme. Egyébként Kouta az egyetlen fiú, akibe ténylegesen szerelmes.
Nozomu Ezomori: Neki rövid, ezüst haja van, és valójában farkas istenség. Van neki egy bátyja, akit Sakuja-nak hívnak. Chizurut versenytársaként kezeli, azonban mellméret tekintetében nem tud vele versenyezni. Nozomu egyébként egy drága apartmanban lakik egyedül.

Másodlagos szereplők:
Tayura Minamoto: Tayura Chizuru öccse és Kouta osztálytársa. Egyébként Tayura féltékeny a Kouta és Chizuru közötti kapcsolatra, hiszen van neki egy lánykomplexusa. Mellesleg Tayura sokkal öregebbnek tűnik az osztályában lévő fiúknál. Mint a nővére, ő is rókaisten. Tayura általában nyugodt és hűvös személyiség. Amikor megpróbál közelebb kerülni Akane-hez, akkor mindig kap egy szép nagy adag maflást. Mellékesen Tayura az ilyesmit kedveli.
Akane Asahina: Ő szintén Kouta osztálytársa, és ő az osztályképviselő, csak úgy mellékesen szemüveget hord. Ő Kouta-val jó viszonyban van, és figyelmezteti a fiút a Chizuru-val való kapcsolatáról, hiszen aggodalmai vannak e tekintetben, bár lehet, hogy csak féltékeny Chizuru testére.
Rin Nanao és Ai Nanao: Ők ikertestvérek, első éves diákok Kouta iskolájában. Eredetileg nekik adták a feladatot, hogy gyilkolják meg Chizurut, de nem csinálták végig. A különböző hajstílusukat kivéve majdnem azonosak. Amikor harcolnak, akkor láncokat használnak.
Omi Kiriyama: Ő Kouta iskolájának másodéves tanulója, aki egy szélszellem, irányítani tudja a szelet. Egyébként Omi a Minamoto testvérek ellensége.
Mio Osakabe: Mio másodéves diák, aki mellesleg Omi-val lebzsel. Kisnövése miatt gyakran tévesztik össze az általános iskolai diákokkal, és ráadásul általános iskolai lányoktól kap egy csomó szerelmi vallomást. Mio egy béka szellem, és elég gyorsan begyógyulnak a sebei.
Ryusei Kumada: Ő harmadéves diák, akinek van egy megkülönböztethető kereszt alakú sebhelye a bal szeme fölött. Ő valójában egy medveszellem.
Iku Sahara: Iku tanárként dolgozik a suliban és hajlamos arra, hogy ostoba hibákat tegyen, és néha nagyon gyerekes tud lenni. Chizuru előtt titokban kell tartania az igazi azonosságát, és ő vizsgálja az iskolában lévő szellemeket és istenségeket.
Takao Yatsuka: Takao tesi tanára Kouta sulijában, és elég ijesztő az arca. Mint Iku, ő is szintén vizsgálja a suliban lévő szellemeket. Nagyon bölcs, és nagyon jól kijönnek Yukihanával.
Saku Ezomori: Testvéréhez hasonlóan ő is farkas istenség. Általában mindig a motorkerékpárjával furikázik a város körül.
Minori Mitama: Ő Kouta húgának vallja magát.
Nue: Ő egy yokai (démon).
Tamamo: Chizuru anyja, aki szintén rókaistenség. Menedzserként dolgozik egy szállodában. Elég jól kijön Kouta-val, azonban néha beleszól a kapcsolatukba.
Yukihana: Nagyon becsületes személyiség, és nindzsaként dolgozik. Egyébként hóviharokat tud irányítani, és van egy ragyogó kardja, amit a csatákban használ, egyébként nagyon erős.
Okata: Szintén egy yokai, aki a Sahara család feje: az igazi alakja egy öreg nő. Több ezer éven keresztül életben tudott maradni.

OP/ED, grafika:
A grafika szép, főleg a közeli képek, és annyira aranyos némelyik jelenetnél a karakter dizájn. Az opening ("PHOSPHOR" by Ui Miyazaki) gyors, nagyon jól illik az animéhez. Az ending ("Koi no Honoo (恋の炎)" by Yui Sakakibara) könnyed, viszont ez is dinamikusnak nevezhető.

Vélemény/Ajánlás:
Véleményem szerint egy nagyon jó kis animével van dolgunk, amiben minden van: harc, szerelem, és egy csomó humoros és félreérthető helyzettel is találkozhatunk majd. Én bevallom őszintén, hogy aki csak teheti, nézze meg, mert lehet, hogy az elején még nincsenek olyan komoly és váratlan fordulatok, de majd a későbbiekben lesznek.


Videó itt!

2 megjegyzés:

  1. Jó anime végig is néztem csak az a baj, hogy rövid :/ Meg a special részek is nagyon, de nagyon rövindek, arról tudsz valamit, hogy lesz-e 2. évad? Mert ráfénre :) Ha tudsz válaszolni, akkor erre a címre:
    lamaroid.zoltan@gmail.com előre is köszi :)

    VálaszTörlés