2009. október 10., szombat

DearS


DearS




Egy éve már annak, hogy a földre zuhant az űrhajójuk Tokióba. Azóta már beilleszkedtek, az emberek örömmel fogadták őket. Ők azok a csodálatos "lények", akik magukat csak DearS-nek hívják.
Ikuhara Takeya egy normális iskolás srác, azzal a különbséggel, hogy valamiért nem kedveli a DearS-eket. Takeya egyedül él egy kis lakásban, és az egyetlen személy aki törődik valamennyire vele az Neneko, aki a házmester lánya és Takeya gyerekkori jóbarátja. Egyik nap hazafelé tartva meglát egy lányt, akin csak egy hatalmas lepedő van. Ott akarja hagyni a lányt, ám pár pillanat múlva egy kamion majdnem elüti, s Takeya-nak épp hogy csak sikerül megmentenie. Takeya hamarosan rájön, hogy a lány egy DearS. Furcsamód a lány kezetcsókol neki, majd nekiesik a srácnak és megcsókolja, végül elájul. Takeya-nak nem marad más döntése, nem hagyhatja ott őt, magával kell vinnie.
Furcsa mód a lány képtelen beszélni, és szinte semmit nem tud. Takeya alaposan elgondolkozik ezen, hisz mindenki úgy tudja, hogy a DearS-ek nagyon okosak, s gyorsan tanulnak. Ren (így nevezi el a lányt) helyett a gyomra beszél. Takeya nagy megkönnyebbülésére a lánynak semmi baja, csak éhes volt. Takeya megosztja vele egyetlen ehető ételét, amit az osztálytársától kapott még aznap, egy pornóvideóért cserébe. (Takeya egy videókölcsönzőben dolgozik.) A lányt a ruhásszekrényébe pakolja, és ott szállásolja el, míg nem sikerül tőle valahogy megszabadulnia. A lány azonban nem nagyon akar távozni, tulajdonképpen nincs is hová mennie. Ott marad Takeya-val, és próbálja végzni neki a házimunkát, ami az elején még több gondot okoz, mint hasznot...
És ráadásul Takeya-t valamiért állandóan "Gazdám"-nak hívja, ami iszonyatosan zavarja srácot.
Takeya legnagyobb "örömére" Neneko rájön, hogy egy DearS-t rejteget a srác otthon. A srácot sorra kínozzák a kényelmetlenebbnél kényelmetlenebb helyzetek, Ren tudatlansága miatt. Ám szépen lassan megtanítják a lányt beszélni, öltözködni, fürdeni, és egyéb "hasznos" dolgokra, és természetesen ezek nem mindig mennek úgy, ahogy azt Takeya elképzelte. Telnek - múlnak a napok, és Takeya szépen lassan egyre jobban hozzászokik Ren-hez.
És megindul a történet, melyben kiderül Ren titka, megjelenik Ren riválisa/barátja, aki szintén egy DearS, megtudjuk a DearS-ek létezésének valódi célját, és kialakul a Takeya s Ren közti furcsa kapcsolat.

Mivel ez egy 2004-es anime, ezért a grafikája természetesen gyönyörű. Az összes DearS nagyon cuki, és a többi karakter is nagyon szépen van megrajzolva. A zenék egyszerűen kitűnőek (főleg az Intro és az Ending), hogy a hangokról ne is beszéljek.
A karakterek között csak ritkán találunk szokásos anime jellemeket. Mint minden animében, van pár elég extrém karakter, (pl. Takeya tanára aki nimfomániás, barátja, aki meg DearS mániákus és pornófilmeken él :D), de ezek nagyon jól illeszkednek a történetbe, és felemelik a hangulatot.

Nekem nagyon tetszett az anime, főleg azért, mert nem zárják le az összes szálat benne, és nyitva marad pár kérdés. Mindenkinek ajánlani tudom, aki nevetni szeretne és elmúlt 16 éves...


Videó itt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése